0%

Dj. Drék


dj

Orosz Ádám néven születtem Miskolcon. Mint mindenki, én is zeneszerető gyermekként nőttem fel. Nem volt belém kódolva, nem volt egyértelmű de az idő múlásával egyre inkább biztosabb lett, hogy valamivel komolyabban érdekelnek a ritmusok mint az átlag embert.
Az ezredfordulóig a zenecsatornák tették ki mindennapjaimat majd megismertem a „dance ejay” nevű sample alapú zeneszerkesztőt. Itt megnyíltak a felhők és vakító fény sütött le rám!
Ki nemérezte volna magát hatalmas zenei producernek egy ilyen óriási volumenű program használata közben?! – vigyázat nyomokban iróniát tartalmaz
Miután túlléptem a saját határaim és megismertem az FL Studio-t majd a mai napig a legtöbbet használt DAW-ot az Ableton Live-ot. Megkezdődött a komolytalanabbnál-komolytalanabb, zenének legkevésbé sem hívható kreálmányok készítése.
2003-ban sulidiszkókkal, bálokkal, apróbb hangosítási munkákkal kezdődött a live act korszak.
2003-2013 között Miskolc alighanem összes klubjában, diszkójában játszottam. Sajnos azóta csak egy maroknyi maradt fent belőlük, viszont volt szerencsém abban az időben a legaktívabbnak lenni amikor szülővárosomban szárnyalt az élet. Állandó teltházas partyk, tucatnyi szórakozóhellyel a palettán.
Ez idő alatt több díjazott remixet készítettem, értem el helyezést nemzetközi versenyen mint producer és több néven azóta is készítek átirítokat.
2013-ra elkezdtem megérezni a változást, már nem az volt mint előtte. Felhígult a szakma, elfogyott a közönség, megszűntek a klubok, elfáradtam és ezidáig úgy gondoltam, hogy már nem okoz örömet a szórakoztatás. 7 év viszont vízálasztó és mint mindenki én is változom.
Újra érzem a tüzet, a szórakoztatásra való elhivatottságot. Így 2020-ra úgy döntöttem kezdődjön újra valami ami talán sosem ért végett, csak pihent.

Itt vagyok hát, semmi manír, semmi bizonyítási vágy, régi nevemen ahogy kezdtem, mint Drék!
Hozom hétről hétre a legjobb zenéket valahol a Mainstream és Underground közötti állomássról, hívjuk csak Mainderground-nak!

Vissza

Play Cover Track Title
Track Authors