Hírek

A szabály, az szabály! – A megnövekedett miskolci autópark bírságokat is von maga után

today2024-05-20 54 6

Háttér
share close

A szabály, az szabály! – A megnövekedett miskolci autópark bírságokat is von maga után

Érezhetően megnövekedett, sőt folyamatosan emelkedik a gépjárművek száma városunkban, és nem elég a reggeli, vagy délutáni dugó az utakon, még az otthonunk előtti parkolás is sok bosszúságot okoz az autó tulajdonosoknak. Ugyanis egyes, elsősorban lakótelepi városrészekben, nagy gondot a kocsik, már nem is, feltétlenül biztonságos, hanem egyáltalán egyszerű „lepihentetése” okozza.

Kevés még mindig a parkolóhely, így vagy kellően korán kell hazaérni, vagy szerencsésnek lennie azoknak, akik közvetlen közel szeretnének bérházukhoz parkolni, de kompromisszumként már a pár száz méteres séta is belefér. A legnagyobb méreg viszont talán akkor önti el az embert, ha nehezen, de talál egy autónyi részt, nem a füvön áll, el is férnek  tőle, de jön a „csősz” és a jármű orrával a kanyarba belógás miatt, bírságot szab ki. Ez a dolga. A szabály, az szabály. A KRESZ nem engedi, hát ne is tegyük, veszélyforrás.

 

Diósgyőrben, az Árpád és Kuruc utcákban rendszerint nehéz parkolni, sok évtizeddel ezelőtt nem ennyi autóra lett méretezve. Az ott lakók felháborodása nőttön-nő, és a büntetések csak fokozzák az elégedetlenség. Javaslatuk is van. Sok olyan autó parkol itt is, amely látszik hónapok, sőt talán évek óta nem mozdult meg, tulajdonosaikat kellene megkeresni, hogy igényt tartanak-e továbbra is a már-már roncsautóik parkolására. A helyigények praktikus kihasználása érdekében felfestésekkel is lehetne segíteni a rutintalanabb vezetőket, vagy  itt az idő, hogy a plusz parkolók építése tervet a fiókból kihúzva a gyakorlatban is meg kellene valósítani a bővítést.

Addig is ugyan marad a bosszúság, néha napján a bírság, de a megoldásig legalább mi emberek legyünk egymással egy kicsit elnézőbbek.

 

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%