Hírek

Beismerte tettét az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiatal

today2024-06-24 203 104 3

Háttér
share close

Beismerte tettét az iskolai lövöldözést tervező miskolci fiatal

 

Elkezdődött el az előkészítő ülés a Miskolci Törvényszéken annak a miskolci fiatalnak az ügyében, aki a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerint fegyvert akart venni és iskolai lövöldözést tervezett, írja a Blikk.hu. B. Levente a Discord nevű alkalmazáson csetelt külföldi fiatalokkal, akiknek azt mondta, az anyját is végezni akar. B. Levente most áll először bíróság elé.

A 17 éves fiút tavaly áprilisban fogták el, azóta javítóintézetben van, onnan hozták a rendőrök a bíróságra, ahol az édesanyja és a rokonai várták. A lap azt írja, a vádirat ismertetése után a fiatalkorú vádlott érdekében a bíróság zárt ülést rendelt el. B. Levente beismerte a tettét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, de a bíróság ezt nem fogadta el, és elrendelték a részletes tárgyalást. A fiú ügyvédje, Dr. Lichy József szerint ez váratlan lépés volt a törvényszék részéről. A tárgyalás szeptemberben kezdődik, B. Levente addig javítóintézetben marad.

Mint írtuk, 2023. április elején TEK kapcsolt le egy miskolci tinit, aki fegyvert akart venni, később kiderült, hogy iskolai lövöldözést tervezett, 50 diáktársát akarta volna megölni, és magával is végezni akart. A nevelőintézetben meg is kísérlete az öngyilkosságot, de nem sikerült. A fiú anyja korábban azt mondta, fia egy visszahúzódó, szerény, magának való gyerek, akinek a legjobb barátja a kutyája, beilleszkedési zavarral küzdött, sok probléma volt vele. B. Leventéről az elmeorvosi vizsgálatot végző szakértő azt állapította meg, hogy nem szenved kóros állapotban, vagyis büntethető.

Forrás: miskolcaktual.hu

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%