Hírek

Késsel fenyegette a biztonsági őröket és a dolgozókat egy férfi a diósgyőri Pennyben

today2024-07-04 119 82 3

Háttér
share close

Késsel fenyegette a biztonsági őröket és a dolgozókat egy férfi a diósgyőri Pennyben

 

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki késsel hadonászva próbálta megszerezni a szeszesitalt. – közölte a bíróság hivatalos honlapja

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egy miskolci áruházban a nála lévő bevásárló táskába rejtett 5 üveg különböző márkájú szeszesitalt, melyekről az áruvédelmi címkét korábban eltávolította. A gyanúsított fizetés nélkül igyekezett távozni az üzletből, azonban a biztonsági őr észlelte cselekményét és feltartóztatta, majd egy külön helyiségbe kísérte.

A gyanúsított ezt követően annak érdekében, hogy a szeszesitalokat meg tudja tartani, kést rántott, a dolgozókat megszúrással fenyegette, így ki tudott jutni az épületből.

A biztonsági őrök egy – a cselekményt észlelő – vásárlóval együtt üldözni kezdték a gyanúsítottat, aki a késsel tovább fenyegetőzött. A terhelt menekülés közben elesett, az eszközt elejtette, őt a biztonsági őrök utolérték és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas rablás bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a várható szabadságvesztés mértékére figyelemmel, amely 5 évtől 10 évig terjed, a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Személyi és vagyoni körülményei, valamint kedvezőtlen előéleti adatai alapján a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Mindezeket mérlegelve a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges.

Fotó: She Mina

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%