Hírek

Kisfilmes pályázatot hirdet diákoknak az NMHH-val közösen a CineFest

today2024-07-10 102 71 3

Háttér
share close

Kisfilmes pályázatot hirdet diákoknak az NMHH-val közösen a CineFest

 
Kisfilmes pályázatot hirdet a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak az idén szeptember 6. és 14. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH) közösen – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a 14 és 24 év közötti magyar diákok vagy diákokból álló alkotócsoportok „Veszélyek az online térben!” tematikában műfaji megkötés nélküli, 2022. január 1. után készült filmmel nevezhetnek. A nevezési űrlap augusztus 20-ig a cinefest.hu weboldalon, a nevezés fül alatt érhető el.

A bármely technikával – legyen az például kamera, mobiltelefon vagy táblagép – forgatott pályaművek terjedelme 00.30 – 03.00 perc lehet, és célja, hogy bemutassa a gyermekek és fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes vagy ártalmas jelenségeket, helyzeteket, tendenciákat, valamint az ehhez kapcsolódó felhasználó szokásokat és attitűdöket, és a jelenség mögötti okokat – ismertették.

A CineFest szakmai, külön zsűrije által a legjobbaknak talált filmek alkotói pénzdíjban részesülnek: a fődíjas film 250 ezer, a második helyezett 150 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintot kap. A díjazottakat szeptember 14-én, a fesztivál zárógáláján hirdetik ki.

A részletes pályázati kiírás, valamint a nevezés a https://www.cinefest.hu/veszelyek-az-online-terben-diakfilm-palyazat/ címen érhető el.

A közleményben kitértek arra is, hogy a több mint két évtizedes múlttal rendelkező CineFest az indulásakor elsősorban a fiatal filmeseknek próbált bemutatkozási lehetőséget kínálni. Idén a fesztivál résztvevői három moziteremben és négy kategóriában (Nagyjátékfilm, CineDocs, Kitekintő és CineNewWave) nézhetik meg a filmeket.

A miskolci 20. – jubileumi – CineFest szeptember 6-án kezdődik, idén is az év legjobb, legizgalmasabb premierjeivel, sztárvendégekkel, szakmai programokkal, könyvbemutatókkal és bulikkal – áll a közleményben.

bpsz \ bám \ gry
kép: antropos.hu & illusztráció

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%