Hírek

A Bükkben kirándulni azért is csodálatos, mert…

today2024-07-16 120 82 3

Háttér
share close

A Bükkben kirándulni azért is csodálatos, mert…

 
A Bükkben kirándulni azért is csodálatos, mert minden évszakban új arcát mutatja meg számunkra. Talán a legszebb időszak egy erdei kirándulásra a késő tavasz, kora nyár.

A Bükk egy olyan varázslatos része hazánknak, amit még helyiként is igazán megéri többször felfedezni, hiszen megannyi kincset tartogat, van itt sok-sok látnivaló, amelyek még csodálatosabbak a kivirulás teljes valójában.

Jól esik néha kiszakadni a rohanásból, a város zajából, főleg, ha ilyen gyönyörű és változatos tavaszi, nyárias időben akad egy kis szabadidőnk. Mozduljunk ki egy kicsit a természetbe: a túrázás bizony az egyik legpihentetőbb program lehet. A friss levegő, a testmozgás mind jótékony hatást gyakorol szervezetünkre, legyen az családi kirándulás, vagy egyedül töltött, frissítő séta. A táj nemcsak szép, de megnyugtató is egyben. Olyan érzést kelthet az emberben, mintha csak is egyedül lennénk az univerzumban.

Lillafüred és Bánkút környékén kivételesen szép erdők várják a kirándulni vágyókat, a napfényben fürdő bükkösöktől a Hámori-tóig. Kellemes túrák tehetők az Őskohóig, a Pisztrángosig, míg más irányokban indulva Fehérkőlápát, vagy éppen a Szeleta-barlangot érdemes megcélozni.

És bármerre is megyünk, nem lehet betelni a látvánnyal. Elfogultság nélkül állítható, hogy ez a tájegység talán most mutatja egyik legszebb arcát.

A Bükk az egyik tökéletes kirándulási lehetőség minden évszakban, mellyel Magyarország kecsegtet és az biztos, hogy a legváltozatosabb is. A Bükk gyönyörű, szívvel ajánljuk mindenkinek.

Cikk:Édi; Képek:NationalGeographic;BerkesiJózsef;internet

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%