Hírek

Tudja hány miskolci lakásban van légkondi?

today2024-07-17 188 71 3

Háttér
share close

Tudja hány miskolci lakásban van légkondi?

 

A 2022-es népszámlálás eredményei után elmondható, hogy Magyarországon a lakások 27,6 százalékában volt csak klíma berendezés, ez a 4 millió háztartásból 1 millió lakott ingatlant jelent.

Szegeden és Angyalföldön a legelterjedtebb, Miskolcon csupán minden ötödik lakásban van.

Megfigyelhető, hogy a délebben fekvő megyei jogú városok közül a leginkább elterjedt a klímaberendezés használata, így például Szegeden, ahol majdnem minden második lakásban (46 százalék) van ilyen készülék. Ezzel szemben például Győr esetében ez az arány csak 31 százalék, Miskolcon pedig csupán 19 százalék.

Nem elhanyagolható tényező Telex írása alapján, hogy milyen az adott település jövedelmi átlaga, ingatlan állománya, és annak minősége, továbbá a helyi gazdaságszerkezet is szerepet játszik a készülékek elterjedtségében.

A klímaberendezések aránya lényegesen magasabb Budapesten és a turisztikai szempontból frekventált településeken is, mint például a Balaton környéke vagy Hajdúszoboszló.

Kép: internet&illusztráció(klimaszereles-budapest.hu)

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%