Hírek

Hamarosan még több fa lesz a Bükkben

today2024-08-05 210 71 3

Háttér
share close

Hamarosan még több fa lesz a Bükkben

 
A kormány folyamatosan, legutóbbi információink szerint, most 50 ezer hektár új erdő telepítését tervezi, 2027-ig. Mi, itt élők, szerencsés helyzetben vagyunk a Bükk közelsége miatt.

A különös jelentőséggel bíró erdőtelepítés célja a klímaváltozás csökkentése, a levegő minőségének javítása, a talaj erodálódásának megállítása, élőhely teremtése az állatoknak. Köztudott, hogy az erdők képesek ellensúlyozni a széndioxid-kibocsátást, és szabályozzák a helyi klímát. A Bükki Nemzeti Parknak pedig, a mi környezetünk szempontjából, klíma kiegyensúlyozó hatása miatt óriási a jelentősége. Az erdők továbbá részei a víz körforgásának is, szabályozzák a csapadékmennyiséget és segítik annak áramlását a szárazföld felé.

Az erdő sokarcúságát mutatja az is, hogy például a turisztikai, rekreációs funkciója is felértékelődik. Magyarországon is egyre több tanösvényt létesítenek. Az 1990-es évek végén még csupán 62 tanösvény volt, ma már több száz ilyen ismeretterjesztő célt is szolgáló ösvény létezik hazánkban, köztük számos a Bükkben.

Cikk: Édi, kép: internet&illusztráció

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%