Hírek

Jégvarázs! Miskolci hűsítő csoda

today2024-08-09 209 71 3

Háttér
share close

Jégvarázs! Miskolci hűsítő csoda

 
A szabadban még élvezhetjük a nyári meleget, de van egy hely, ahol már az augusztusi kánikulában is „mínuszok” tombolnak Ez a Miskolci Jégcsarnok. És ez ott teljesen természetes.

A jeges sportágak javában készülnek az előttük álló szezonra, de ennek feltételeit már a nyár folyamán meg kell, hogy teremtsék a szakemberek.

A napokban adta ki a Balázs Győző Református Gimnázium a jelszót: Ha nyár, akkor JÉGFESTÉS!

Az intézmény művészeti szakon tanuló diákjai a nyári szakmai gyakorlat keretében, a nagy melegben, egy kis időre a hűvösbe húzódtak. Látványos eredménye lett!

A DVTK Jegesmedvék jégkorong szakosztálya és a Balázs Győző Református Gimnázium, hagyományosan együttműködve, közösen varázsoltak ezúttal is jeget a népkerti csarnokba, és ahol nekünk a hokimeccseken a lelátón, a jégtánc versenyeken nézőként, közönségkorcsolyázáskor teljesen természetes, hogy csúszik a jég.

De vajon tudjuk-e, hogy hogyan készül a jégvarázs?

A játékteret napokig locsolják vízzel, majd ezután a friss jégfelület megkapja a fehér színt. A kinti, nyári hőségben, több, mint 5 nap szükséges ahhoz, hogy 4 cm-re hizlalják a jeget a szakemberek az 1600 m2-es felületen. Egy 500 literes tartályban speciális jégfestéket kevernek össze, és összesen 4000 liter speciális festék fogy el, mire a jégfelületen látható színes alkotások (DVTK címer, szponzorok logói, stb.) elkészülnek. A diákok dekor munkáját követően jöhet a jég további hizlalása, amíg az el nem éri a kívánt vastagságot. A csarnokban ezután a 3-5 Celsius fokot tartják. A példaértékű közös munka eredménye tehát az a jégfelület, ami a Jégcsarnokunkban több hónapon keresztül biztosít szórakozást több ezer miskolcinak a jégen, vagy azon kívül, a lelátón.

És még egy remek gondolatról, amelyet már a jégszezon zárására szokott tartogatni a DVTK Jegesmedvék, akik hagyományteremtő szándékkal először a 2020/21-es szezonban valósítottak meg, hogy az utolsó jeges napot egy közös jégfestéssel zárják a klubnál sportoló gyerekekkel közösen, akik szabad kezet kapnak és üzeneteket, kreatív festményeket helyezhetnek el azon a jégen, amelyen egész szezon során korcsolyáztak.

Egész jó móka ez a jégkészítés!

Szakmai forrás: DVTK Jegesmedvék Képek: Balázs Győző Református Gimnázium Facebook oldal

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%