Hírek

Újra megnyílik a harsányi felüljáró

today2024-08-29 210 71 3

Háttér
share close

Újra megnyílik a harsányi felüljáró

 
A harsányi felüljáró ismét megnyílik a forgalom előtt szeptember 1-jén, hónapokkal azután, hogy egy figyelmetlen trélervezető 2022-ben súlyos károkat okozott az építményben. A baleset következtében a felüljáró teljesen használhatatlanná vált, ami jelentős torlódásokat és forgalmi nehézségeket eredményezett a környéken.

A felüljáró korábban részlegesen volt lezárva, azonban a szükséges felújítások és helyreállítási munkálatok miatt az elmúlt hónapokban teljes lezárásra volt szükség. A hosszú évek óta várt beruházás most végre befejeződött, és a felüljárót ismét biztonságosan használhatják az autósok.

A felújítás több szempontból is időszerű volt. Az építmény utoljára 1979-ben esett át jelentősebb felújításon, így az idő vasfoga már amúgy is kikezdte. A 2022-es baleset csak felgyorsította a folyamatot, amely elkerülhetetlenné tette a teljes helyreállítást.

Az újranyitással a helyi közlekedés jelentős tehermentesítése várható, különösen az iskolakezdés időszakában, amikor a forgalmi dugók különösen problémásak voltak. A munkálatok során nemcsak a felüljárót állították helyre, hanem ütközőkapukat is telepítettek a hasonló balesetek megelőzése érdekében. Az új kapuk lehetővé teszik, hogy a járművezetők időben értesüljenek, ha járművük magassága meghaladja a megengedett szintet, ezzel elkerülve a felüljáró újabb károsodását.

A helyi közösség és az ingázók számára a szeptember elsejei átadás nagy megkönnyebbülést jelent, hiszen a felújított felüljáróval megszűnnek a forgalmi dugók, és újra zökkenőmentesen lehet közlekedni ezen a fontos útszakaszon.

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó (BOON)

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%