Hírek

Kiskorúakat tartóztattak le rablás miatt Miskolcon

today2024-08-29 214 71 3

Háttér
share close

Kiskorúakat tartóztattak le rablás miatt Miskolcon

 
A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy fiatalkorú férfi és három gyermekkorú lány letartóztatását, akik bántalmaztak és kiraboltak egy férfit Miskolcon – közölte szerdán az MTI-vel a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője.

Tőzsér Ildikó tájékoztatása szerint hétfő este a vármegyeszékhely Búza téri aluljárójában a gyanúsítottak pénzt kértek a sértettől, aki ezt megtagadta. Ekkor a fiatalkorú férfi és a három gyermekkorú lány követni kezdték. Később az egyik lány egy üres üdítősüveggel, míg a férfi egy borosüveggel hátulról fejen ütötte a sértettet, akit miután a földre esett valamennyien ütni és rugdosni kezdtek – olvasható a közleményben.
Ezután az egyik gyanúsított letépte a bántalmazott férfiról a hátizsákot – melyben a pénztárcája és 87 ezer forint készpénz volt -, majd mindannyian elmenekültek a helyszínről.

A közlemény szerint a gyanúsítottak cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására, amelyet társtettesként követtek el.
Tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az emiatt kiszabható büntetés mértékére – mely a fiatalkorú gyanúsított esetében 5 évig terjedő szabadságvesztés, a gyermekkorú gyanúsítottak esetében 4 év javítóintézeti nevelés – szökésüktől, elrejtőzésüktől lehet tartani – írta a sajtószóvivő.

A közlemény szerint valamennyi gyanúsított gyermekvédelmi intézményben él, ahonnan többször elszöktek, emellett három gyanúsítottal szemben más büntetőeljárások is folynak, ezért esetükben a bűnismétlés veszélye is megállapítható. A gyanúsítottak egyhónapos letartóztatását javítóintézetben kell végrehajtani.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és a védők fellebbezést jelentettek be.

Forrás: mti.hu/ bran \ bdó kép: illusztráció&internet: pixabay.com/Alexas_Fotos

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%