Hírek

Kiderült mi okozhatta a Miskolctapolcai Barlangfürdőben keletkezett tüzet

today2024-09-09 221 71 3

Háttér
share close

Kiderült mi okozhatta a Miskolctapolcai Barlangfürdőben keletkezett tüzet

 
Az épület mintegy nyolcszáz négyzetméteres tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.
Egy kültéri lámpánál kialakult elektromos zárlat okozhatta a miskolctapolcai barlangfürdőben a tüzet – tudta meg a Boon.hu. A hírportál azonban emlékeztetett: Németh Judit, a barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője szombaton délelőtt azt mondta, három héttel ezelőtt vizsgálták meg a szakemberek a fürdő elektromos hálózatának és berendezéseinek állapotát és nem találtak rendellenességet.

Pénteken este 7 óra után, közvetlenül a zárást követően keletkezett tűz a miskolctapolcai barlangfürdő terápiás részlegében.

A mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

A lángokat végül éjfél után oltották el a tűzoltók, de hajnali négy-öt óráig tartottak az utómunkálatok. A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke a kialakult helyzetet az energiaválság idején tapasztalható állapothoz hasonlította, amikor is be kellett zárni a létesítményt, hozzátette azonban, hogy a mostani helyzet sokkal súlyosabb, itt nem lehet kinyitni az épületet egy döntéssel, rengeteg pénz kell majd a helyreállításhoz, ami több évig is eltarthat.

Forrás: https://magyarnemzet.hu/

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%