Hírek

Mit tegyünk péntek 13-án? – A túlélési útmutató

today2024-09-13 218 71 3

Háttér
share close

Mit tegyünk péntek 13-án? – A túlélési útmutató

 
Péntek 13: Ma van az a nap, amikor még a kiscicák is feketeöves balszerencsét hoznak!

Ma van az a nap, amelyen a babonák és hiedelmek szerelmesei együtt lélegeznek fel és suttognak sötét titkokat – igen, kedves olvasók, ma péntek 13-a van! Ha eddig nem figyeltünk volna, akkor most vessünk egy pillantást a naptárra, majd azonnal húzzunk egy háromrétegű alumíniumfóliát a fejünkre, hogy megvédjük magunkat a balszerencse rádióhullámaitól!

Péntek 13 eredete: Egy rejtélyes numerológiai kabaré

A legenda szerint a péntek 13 balszerencsés napként való hírneve a bibliai időkig nyúlik vissza, amikor Júdás, az áruló, a 13. vendég volt az utolsó vacsorán. Hogy miért pont péntek? Mert a péntek az a nap, amikor minden ember bűnbánó tekintettel néz a hétvégi bevásárlásra, és amikor minden dolog természetellenesen lelassul, beleértve a munkahelyi internetet és az agysejteket is.

De ne aggódjunk, hiszen a középkor emberei is ugyanolyan hiszékenyek voltak, mint a ma emberei. Azt hitték, hogy péntek 13-án még a lovak is bal lábbal kelnek fel, pedig le sem feküdtek.

A balszerencse születése: Állítólag…

A mai nap egy igazi túlélő show: emberek világszerte megtanulnak nem sétálni létrák alatt, nem köszönni fekete macskáknak, és messzire kerülik a repülést. Ha látunk egy törött tükröt, menjünk egy teljes kört, hátha a kilenc macskaélet helyett visszanyerünk néhány szerencsepontot. Állítólag még a porszívók is félnek ilyenkor, hogy az őket körülvevő tárgyak életre kelnek, és elverik rajtuk a port.

S ha már itt tartunk, említsük meg a reptérjáratok hiányát! Bizonyos légitársaságok olyannyira babonásak, hogy a gépeiken nincs 13-as számú ülés. Ugyanez igaz a szállodákra is, amelyek inkább kihagynak egy 13. emeletet, mintha az egy mini Bermuda-háromszög lenne, ami képes egy teljes emeletet bekebelezni. És miért is ne? Hiszen jobb félni, mint megijedni!

Mit tegyünk péntek 13-án? – A túlélési útmutató

Maradj az ágyban! De persze ne feledd, az ágy alatt rejtőző szörnyeteg éppen rád vár. Talán csak ne pislogj túl gyakran.
Kerüld a döntéshozatalt! Ma még a pizza rendelése is kockázatos. Hiszen mi van, ha a pepperoni szalámi hirtelen csípőssé válik?
Ne nézz horrorfilmet! Hacsak nem akarsz egy újabb okot találni arra, hogy ne aludj.
Tartsd távol a fekete macskákat! Egyikük sem lesz a barátod ma, még akkor sem, ha dorombolnak és bűbájosan a lábad körül tekeregnek.
Hagyj mindent holnapra! Mert miért kockáztatnád, hogy a kávéd kihűl, a kedvenc bögréd eltörik, vagy hogy a munkahelyi prezentációban a főnököd arcképe a régi Joker képe alatt jelenik meg?
Végül is, mi lehetne izgalmasabb, mint egy kis életveszély péntek 13-án? Egy biztos: ha ma mindent túlélünk, akkor megérdemlünk egy jó nagy kocka csokoládét… vagy kettőt, mert mi van, ha az első balszerencsét hoz?

Legyen vidám napotok, és ne feledjétek: a balszerencse is csak egy remek ürügy arra, hogy pizsamában maradjunk egész nap!

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%