Hírek

Kettőből kettő! Újra győzőtt a DVTK kézicsapata, ezúttal itthon

today2024-09-14 218 71 3

Háttér
share close

Kettőből kettő! Újra győzőtt a DVTK kézicsapata, ezúttal itthon

 
A Csömör otthonában aratott múlt heti siker után hazai környezetben a Ceglédi KK ellen is győzött a DVTK frissen feljutott újonc kézilabda csapata az NB I/B-ben. Molnár András fiai pár perccel a vége előtt tíz góllal is vezettek a nemrég még az élvonalban vitézkedő vendégekkel szemben, végül hétgólos, teljesen megérdemelt diadalt arattak.

Férdi kézilabda NB I/B 1. forduló

DVTK – Ceglédi KK 32-25 (17-15)
Kiállítások: 2. ill 8. perc
Miskolc, Generali Aréna 350 néző.Játékvezetők: Garai Balázs Róbert és Varasdi Levente Zoltán

DVTK: Torma (kapus) (1) – Kohlrusz (5), Csörgő, Gulácsi (5), Gubó (2), Nkousa (6), Apatóczky

Cs: Maródi (kapus), Bajnok (kapus), Kiss R. (2), Gál (2), Ménfői (3), Vad (1), Deák (4), Orosz (1), Kiss D.

Vezetőedző: Molnár András

2024. szeptember 14-én Miskolcra is megérkezett a másodosztályú kézilabda. Molnár András tanítványai a csömöri győzelem után az első fordulóban a bajnokaspiráns Budai Farkasoktól vereséget szenvedő, nemrég még az NB I.-ben vitézkedő Ceglédi KK csapatát fogadták a Generali Arénában. Nem várt könnyű mérkőzés a srácokra, hiszen a vendégek csapatát nem csupán másodosztályú, de rengeteg NB I.-es mérkőzés rutinja is erősítette.

Gyors gólváltással kezdődött a mérkőzés, a vendégek találatára először Gulácsi válaszolt, majd Gubó blokkját követően Kohlrusz lerohanásával a vezetést is átvettük, melyre a vendégek is két gyórs góllal válaszoltak. Támadás-védekezésben a Kiss-Gubó cserét állandósítottuk. Az első negyed órában felváltva estek a gólok mindkét oldalon, 15. perc után 8-8 állt az eredményjelzőn. Kétgólos különbség először a 19. percben alakult ki, a Cegléd 11-9-es vezetésénél kérte ki Molnár András az első időnket. Az időkérés bejött, egy percen belül egyenlítettünk, egy négy nullás rohammal pedig már mi vezettünk kettővel, így a vendégek is időt kértek (22. perc, 13-11). Az időkérés ellenére nem változott a játék képe, az első félidő hajrájában mindkét csapat több technikai hibát vétett – de a különbség nem változott, így 17-15-ös DVTK vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok a szünetben.

Remekül kezdtük a második félidőt, védekezésben jöttek a blokkok és a Torma védések, míg elől nem hibáztunk a lövéseknél, így a második játékrész első hét percében gólt sem kapva ötgólosra növeltük az előnyünket (37. perc, 20-15). Továbbra is hatékonyak maradtunk elől és hátul is, Torma egészpályás kapusgólja hétgólos előnyt jelentett, Nkousa átlövése pedig már nyolcat. (44. perc, 24-16). A huszadik percig ötgólosra csökkentették a különbséget a vendégek, amikor előnyben ritmust tudtunk váltani és az 53. percre ismét visszaállt a nyolc gólos differencia a csapatok között, amit Kohlrusz növelt kilencre, Deák pedig 10-re, majd 11-re (55. perc, 30-19). Tízgólos különbségnél kértek időt a vendégek és támadásban 7-6 elleni játékra váltottak, amivel hatékonyabbá váltak támadásban és csökkenteni is tudtak a különbségen. Érdemben azonban már nem változott az eredmény így két fordulót követően továbbra is százszázalékos a másodosztályban újonc kézilabdacsapatunk.

Molnár András, vezetőedző: – A második félidő elején olyan magas szintű védekezést produkáltunk, ami alapján azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet. Nagy különbség is kialakult a két csapat között, ami egyébként azt gondolom, hogy játéktudás alapján nincs meg, de most nem ezzel foglalkozunk, hanem örülünk a győzelemnek. Gratulálok a srácoknak!

Nkousa Dávid: – Sokat készültünk a meccsre, az előző, csömöri ütközethez képest ez most még komolyabb volt. Nagyon nehéz ellenfélre számítottunk, de a Moli bá’-val megbeszélteket nagyon jól tudtuk érvényesíteni, így sok könnyű gólt lőttünk lerohanásból. Meglett a munka eredménye, hál’ Istennek egy biztos előnyt tudtunk felépíteni a második félidő elején-közepén. Nagyon együtt volt a csapat, nagyon köszönjük a szurkolást!

A mérkőzés online közvetítése: https://livescore.mksz.hu/32021277596/esemenyek
A mérkőzés jegyzőkönyve: https://www.mksz.hu/jegyzokonyv/32021277596

Forrás: DVTK.eu

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%