Sporthírek

A miskolci Sáfrány Péter aranyérmes Zágrábban

today2024-09-16 221 71 3

Háttér
share close

A miskolci Sáfrány Péter aranyérmes Zágrábban

 
A 90 kilogrammos Sáfrány Péter aranyérmet nyert vasárnap a cselgáncs World Tour-sorozat zágrábi Grand Prix-versenyén.

A nemzetközi szövetség eredményközlője szerint a Miskolci VSC 22 éves versenyzője moldovai, georgiai és holland ellenfelet legyőzve jutott be súlycsoportja döntőjébe, amelyben a brazilok Pánamerika-bajnoki ezüstérmesével, Marcelo Fronckowiakkal csapott össze.

A mérkőzés elején Sáfrány volt az aktívabb, de ígéretes fogásindításaiból nem tudott értékelhető akciót végrehajtani, majd brazil ellenfele megkapta első figyelmeztetését.

A folytatásban kicsit fáradni látszott a magyar versenyző, és Fronckowiak vette át az irányítást, így Sáfrány is megkapta az intést.

Pár másodperccel a vége előtt a brazil egy kiemeléssel próbálkozott, ezt azonban sikeresen védte Sáfrány, és maga alá tudta forgatni az oldalán ragadt riválist, majd leszorította őt.
A 100 kilósoknál Vég Zsombor holland és ukrán dzsúdóst múlt felül, az elődöntőben viszont kikapott brit vetélytársától, így a bronzéremért léphetett volna tatamira, de korábbi sérülése miatt visszalépett, két hét múlva pedig meg is operálják.

A magyarok két aranyéremmel és öt ötödik helyezéssel zárták a zágrábi GP-t.

Szívből gratulálunk sportolóinknak!

Forrás: sport365.hu; kép: Facebook / IJF – International Judo Federation

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%