Hírek

Ősbemutató Miskolcon – Alexandru Popa Pókfonálon című színművét mutatják be a Nemzetiben

today2024-09-22 223 71 3

Háttér
share close

Ősbemutató Miskolcon – Alexandru Popa Pókfonálon című színművét mutatják be a Nemzetiben

 
2024. szeptember 21-én, szombaton mutatják be a Miskolci Nemzeti Színházban, a Játékszínben Rusznyák Gábor rendezésében Alexandru Popa dráma- és forgatókönyvíró Pókfonálon című színművét. A darab Magyarországon először lesz látható – közölte pénteken az MTI-vel a színház.

A közleményben Alexandru Popa elmondta: a darab „nagyon realisztikus”, a szereplők hétköznapi nyelvet használnak, és bár a szituációk „minden abszurditásuk és váratlan fordulatuk ellenére is életszerűek”, az egész történetet áthatja „az a fajta misztikum, ami magát a hitet, a vallást is körbeöleli”.

A sajtóanyag szerint a színmű egy döntés dilemmájáról szól és arról, hogy „az igazság kimondása nem mindig a legtisztességesebb dolog a másikkal szemben, azzal szemben, aki nem tehet semmiről, aki tehetetlen”.

A történet szerint a középkorú férj az éjszaka közepén azzal fordul a félig alvó feleségéhez, hogy másnap reggel, miután elvitte a kislányukat az iskolába, elmegy örökre. A feleség nem tudja, hogy csak egy rossz tréfa áldozata-e, vagy a férje valóban komolyan beszél. „A humorral és iróniával átszőtt szöveg végig az álom és a valóság vékony határmezsgyéjén mozog” – írták a színház ismertetőjében.

A darabban Lajos András, Fazakas Júlia, Prohászka Fanni, Simon Zoltán és Edvi Henrietta játszik. A Pókfonálon díszlettervezője, dramaturgja és a rendezője Rusznyák Gábor, jelmeztervezője Tihanyi Ildi.

Forrás: mti.hu; kép: Miskolci Nemzeti Színház
 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%