Hírek

MÁV: Felújítások kezdődnek Miskolc és Mezőkeresztes-Mezőnyárád szakaszon

today2024-09-28 224 71 3

Háttér
share close

MÁV: Felújítások kezdődnek Miskolc és Mezőkeresztes-Mezőnyárád szakaszon

 
A MÁV saját forrásaiból valósul meg az a szeptemberben kezdődött beruházás, melynek keretében felújítják a Miskolc és Mezőkeresztes-Mezőnyárád közötti vasúti pályát – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

A MÁV weboldalán is elérhető tájékoztatás szerint ez a beruházás tartalmi értelemben már része az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) által meghirdetett ötpontos akcióterv infrastruktúra-felújítási fejezetének.

A korszerűsítéssel az év végétől megbízhatóbbá, kiszámíthatóbbá válik a vonatforgalom, közel 20 kilométeren megszűnik a sebességkorlátozás és akár 5 perccel rövidülhet a menetidő is. A kivitelezés teljes költsége a MÁV saját forrásából mintegy 18 milliárd forint – tették hozzá.

A felújítás részleteit ismertetve azt írták: mintegy 27 kilométernyi teljes szakaszon két ütemben, éjjel-nappal dolgoznak a szakemberek és a munkagépek, berendezések, eközben hajnaltól éjszakáig egy sínpáron biztosítják folyamatosan a vonatok haladását, míg a másikon ütemezés szerint zajlik a kivitelezés, éjszakánként azonban mindkét vágányon folyik a munkavégzés, hogy december 4-ig határidőre elkészüljön a pályarekonstrukció.

Az első fázisban október 18-ig Miskolc-Rendező pályaudvar és Nyékládháza, valamint Nyékládháza és Emőd között újítják fel a bal oldali vágányt, ugyanakkor éjszakánként Miskolc és Nyékládháza között a másik vágányon is szünetel a forgalom.

Az október 19. és december 4. közötti időszakban Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Emőd között napközben a bal vágányon dolgoznak a munkagépek, éjszakánként pedig a másik vágányon a felújításhoz szükséges anyagokat, gépeket szállítják.

A nappali időszakban a munkavégzéssel érintett részek mellett az ott dolgozók biztonsága érdekében a vonatok csak egy vágányon és több szakaszon sebességkorlátozás mellett közlekedhetnek, így óránként és irányonként napközben csak egy-egy vonat közlekedése oldható meg – közölte a MÁV.

Az ezzel járó jelentős menetrendi módosítás miatt az utasoknak a több mint háromhónapos vágányzár ideje alatt hosszabb eljutási időre kell számítaniuk – írták.

A MÁV a felújítási munkafázisokhoz igazodva jelentősen módosította a távolsági – InterCity, InterRégió, nemzetközi – vonatok és a személyvonatok közlekedési rendjét a Budapest–Miskolc fővonalon, ezért azt tanácsolják, hogy aki erre utazik, mindenképpen tájékozódjon előre.

Az utasok a módosított menetrendekről az állomások, megállóhelyek, vonatok kijelzőin, plakátokon és hangosbemondókon, továbbá az értékesítési csatornákon és a MÁV online felületein is tájékozódhatnak.

A vasúttársaság a felújítás idejére az utasok és a lakosság türelmét és megértését kéri.

Forrás: mti.hu; Kép: Internet&illusztráció
 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%