Sporthírek

Szombaton a Mezőkövesd ellen játszik a DVTK kézilabda csapata

today2024-10-10 229 71 3

Háttér
share close

Szombaton a Mezőkövesd ellen játszik a DVTK kézilabda csapata

 
A múlt pénteki szép siker után a DVTK kézilabdázói jó formában utaznak Matyóföldre, hiszen a Békés ellen aratott múltheti győzelem már a harmadik volt a bajnokságban, így a megszerzett 6 ponttal és 0-ás gólkülönbséggel a tabella 6. helyét foglalják el Molnár Andrásék öt forduló után. Az bajnokság első hatodában izgalmakban nem volt hiány, hiszen volt itt 7 gólos siker, utolsó másodpercben elbukott meccs, betegséghullám, de drámai győzelem is.

A piros-fehérek hálóőre, Torma Antal remek formában véd: az eddigi öt találkozón 44 védést mutatott be, amivel a bajnokságban a 4. legjobb ebben a mutatóban.
A házi góllövő lista élén Nkousa Dávid áll 25 góllal, őt követi Kohlrusz Levente és Gulácsi Bálint, 24 és 19 találattal.

Ellenfélszemle
Mezőkövesd városa több, mint 40 éves kézilabdás múlttal rendelkezik. Az első mérkőzéseket 1966-ban játszották a megyei bajnokságban. Ezt követően a jelenlegi klub 1993-ban kivált a Mezőkövesdi Sport Egyesületből, és a harmadosztályból indulva szisztematikusan építkezett tovább. A Mezőkövesdi KC 2002-ben feljutott a NB I/B-be, majd a fejlődés ezután sem állt meg és a 2007/08-as szezont már a legmagasabb szinten, az NB I-ben kezdték meg. Legnagyobb sikerüket 2015-ben érték el, amikor a Magyar Kupában a bronzéremig meneteltek. Az elmúlt években azonban meglehetősen hektikus volt a teljesítményük: hol az első, hol a másodosztályban szerepeltek, sőt két évvel ezelőtt az NB II-t is megjárták, ahol akkor a mi csapatunk is szerepelt.

Az idei szezonban a diósgyőriekkel ellentétben, a Mezőkövesdi KC kicsit beragadt a bajnokság elején. Habár szoros mérkőzéseket játszottak, az elmúlt három meccsükön mégsem szereztek pontot, és jelenleg az NB I/B 12. helyén állnak, három ponttal. Az eddigi öt ellenfelük közül néggyel már a mi csapatunk is találkozott, de míg mi ezeken a meccseken 4 pontot szereztünk, rutinos ellenfelünk csak egyet. Egyetlen győzelmüket a Balatonfüred U21 ellen aratták idegenben.

A matyóföldiek 20 éves tehetsége, Dócs Árpád azonban kiváló formában játszik idén, hiszen 36 góljával az NB I/B második legjobb góllövője.

Visszatekintés
Az utóbbi években a DVTK és a Mezőkövesd számos izgalmas összecsapást vívott egymással. A 2022/23-as NB II. bajnokság észak-keleti csoportjában éles harc volt a feljutásért, és bár akkor a kövesdiek jutottak fel a magasabb osztályba, a DVTK egy évvel később követte őket az NB I/B-be. Ebben a szezonban két emlékezetes mérkőzést játszottunk a megyei rivális ellen. A második bajnoki számunkra a kedvesebb, hiszen az NB II Észak-keleti csoportjának rangadóján a diósgyőri alakulat 1200 néző előtt, két góllal múlta felül a matyókat hazai pályán. A tavalyi szezonban is összetalálkoztunk az akkor még magasabb osztályban szereplő borsodi riválisunkkal, a Magyar Kupa I. fordulójában bár hat gólos hátrányban is voltak már a mienik, ám drámai végjátékban végül a Diósgyőr jutott tovább a fantasztikus hangulatú miskolci mérkőzésen.

Legutóbbi mérkőzések a Mezőkövesd ellen:
2022.02.25. Férfi NB II. Észak-kelet, 13.forduló: DVTK – Mezőkövesdi KC 28-26
2022.09.19. Férfi NB II. Észak-kelet, 2. forduló: Mezőkövesdi KC – DVTK 27-24
2023.09.27. Férfi Magyar Kupa, I. forduló: DVTK – Mezőkövesdi KC 32-32

Várakozás
A hétvégi mérkőzésről Molnár András vezetőedzőt és a csapat egyik tősgyökeres miskolci játékosát, Apatóczky Mátét kérdeztük.
– Tiszteljük a Mezőkövesd múltját és jelenét. – kezdte mondandóját a vezetőedző. – Tudjuk, hogy hazai pályán ők számítanak esélyesnek, azonban korábban borítottuk már a papírformát és most sem lesz más a célunk. Biztos, hogy egy parázs hangulatú mérkőzés lesz, de mi már nagyon várjuk! –

Balszélsőnk is izgatottan várja a szombati derbit: – Ezek a meccsek mindig különlegesebbek, az elmúlt években is mindig nagyon jó hangulatú mérkőzéseket játszottunk ellenük, hiszen mindkét csapat elég komoly szurkolótáborral rendelkezik. Mezőkövesden nagy hagyománya van a kézilabdának, sokan szeretik ezt a sportot, úgyhogy a hangulatra biztosan nem lesz majd panasz. Erre a meccsre is ugyanolyan koncentráltan készülünk, ahogy eddig is tettük, az egész csapat nagyon várja már a mérkőzés kezdetét.

Férfi kézilabda NB I/B, 3. forduló
2024. október 12., szombat (Mezőkövesd, Városi Sportcsarnok)
18:00 Mezőkövesdi KC – DVTK

Forrás: https://dvtk.eu/30-kezilabda-sportag

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%