Sporthírek

Fájó vereséggel kezdte szereplését a DVTK az Euroligában

today2024-10-11 230 71 3

Háttér
share close

Fájó vereséggel kezdte szereplését a DVTK az Euroligában

 
A DVTK szoros mérkőzésen egyetlen ponttal szenvedett vereséget a francia Basket Landes ellen a 2024/2025-ös női kosárlabda Euroliga nyitófordulójában. A miskolci csapat remek eredményekkel zárta a tavalyi szezont, ahol csak egy győzelem választotta el őket a Final Fourtól, idén pedig a főtábláról kezdhették meg a szereplésüket.

A mérkőzés első negyedében a DVTK még jól tartotta magát, de a francia csapat egy 9-0-s rohammal jelentős előnyre tett szert. A miskolciak pontszerzése nehézkesen alakult, kivételt az amerikai Kaila Charles jelentett, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A félidőben tízpontos hátrányba kerültek.

A fordulás után a DVTK védekezése sokat javult, és felzárkóztak a hazaiakhoz, a harmadik negyed végén már egy ponttal vezettek. Az utolsó percek izgalmasan alakultak, de a Basket Landes az utolsó pillanatokban fordított, és megnyerte a mérkőzést. A találkozó végül 55-54-es végeredménnyel zárult.

A DVTK legközelebb az olasz Schio ellen lép pályára, de a magyar származású Juhász Dorka biztosan nem lesz jelen, mivel csapata, a Minnesota Lynx, éppen a WNBA döntőjében szerepel.

Fotó: dvtk.eu

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%