Sporthírek

Férfi Röplabda Extraliga: Küzdött becsülettel a MEAFC-Peka Bau, de az erősebb vendégek nyertek!

today2024-10-15 230 71 3

Háttér
share close

Férfi Röplabda Extraliga: Küzdött becsülettel a MEAFC-Peka Bau, de az erősebb vendégek nyertek!

 
Vasárnap ismét hazai környezetben lépett pályára a férfi röplabda Extraligában szereplő MEAFC-Peka Bau együttese. Kovács Zoltán csapata a tavalyi ezüstérmes MÁV Előre-Foxconn csapatát fogadta az Egyetemi Körcsarnokban.

Az első szett vendég pontokkal indult és rögtön magához is ragadta a mérkőzés irányítását a Székesfehérvár (4:7). Bár a miskolci gárdának voltak szép megoldásai, de ez kevés volt, hogy közelebb kerüljön a vendégcsapathoz (10:19;15:22) így magabiztosan húzta be az első etapot 15:25-re.

A második játékrész 2:4-es vendég vezetéssel indult, de Árváék tartották magukat és nagyot küzdve 15:15-nél beérték a MÁV-ot. Komlósi és Piwowarczyk remek megoldásaival jelentkezett és a MEAFC-Peka Bau folyamatosan tapadt a fehérvári alakulatra (17:17; 18:19; 18:20). 20:20-as egál állásnál két hazai pontatlanság következett ezt a rutinosabb vendégcsapat köszönte és ki is használta így 21:25-re húzta be ezt a felvonást.

A harmadik szettben a vendégek remekül nyitottak, aminek köszönhetően tetemes előnyt szereztek már a játékrész elején (6:14). Ez ki is tartott a játékrészre és bár Komlósiék faragtak a nagy különbségen, de ez már nem volt elég a szett győzelemhez és így a MÁV Előre-Foxconn 18:25 és 0:3 arányban nyerte meg a mérkőzést.

MEAFC-Peka Bau – MÁV Előre Foxconn 0:3 (-15, -21, -18)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 90 néző. V.: Varjasi, Tillmann.

MEAFC-Peka Bau: Kostovic 1, Piwowarczyk 11, Dobovics 1, Komlósi 8, Árva 5, Dóczi 6. Csere: Fenyvesi (liberó), Simkó 3, Csizmadia 2. Vezetőedző: Kovács Zoltán

MÁV ELŐRE-Foxconn: Bakiri 12, Tomanóczy 4, Szabó V. 5, Koci, Slaibe 13, Pesti 16. Csere: Takács (liberó), Fazekas 4, Sebestyén. Vezetőedző: Omar Pelillo

Kovács Zoltán: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz számunkra, a második szett kivételével alárendelt szerepet töltöttünk be a lendületesen játszó, agresszíven szerváló Székesfehérvár ellen. A mi játékunk folyamatosan fejlődik meg ha az eredmény nem ezt mutatja. Készülünk a Szeged ellen, remélem szurkolóinknak, támogatóinak örömöt tudunk majd okozni. Mielőbbi felépülést kívánok Koci-nak.

Omar Pelillo: – A mai ismét egy fontos és értékes mérkőzésnek bizonyult számunkra, amely már a harmadik idegenben játszott meccsünk volt a szezonban. Pontos szervákat és labdakezelést, valamint jó blokkolást és stabil védekezést láthattunk a fiúktól, így csapatkapitányunk sérülése ellenére is sikerült erős teljesítményt nyújtanunk.

Vasárnap ismét az Egyetemi Körcsarnokban szerepelnek Árva Milánék. Amikor is a közvetlen rivális Vidux-Szegedi RSE érkezik az egyetemvárosba a 18 órakor kezdődő mérkőzésre.

A belépés ezúttal is ingyenes lesz és ahogy az elmúlt mérkőzéseken is a jegyek 10%-os kedvezményt biztosítanak az Impresszo Club és Étterembe.

 

Written by: admin

Rate it
WHO WE ARE
WHO WE ARE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

DOWNLOAD APP

SPONSORED BY
0%